Om hårtab

Alle mennesker taber hår. Problemet opstår, når håret ikke vokser ud igen.

Et menneske har mellem 90.000 og 180.000 hårsække i hovedbunden. Hårsækkene har en livscyklus bestående af tre faser: vækstfasen hvor håret vokser, regressionsfasen hvor håret stopper med at vokse, og afstødelsesfasen hvor håret falder af. Et hårstrå vokser ca. 1 cm om måneden, og normalt mister man mellem 100 og 150 hårstrå om dagen. Det daglige hårtab har ingen indflydelse på mængden af hår på hovedet, fordi der løbende vokser nyt hår ud.

Som følge af alder, køn, arvelige forhold, sygdom eller medicinsk behandling (herunder især kræftbehandling med kemoterapi) kan man lide af hårtab, hvilket vil sige, at man taber mere hår end normalt. Selvom nogle føler, at det er helt naturligt at være tyndhåret eller skaldet, er der mange, der føler ubehag ved hårtabet. Uanset hvad kan hårtab påvirke dig, både på krop og sjæl.

Vi får dagligt henvendelser fra personer, som har brug for nyt hår grundet medicinsk behandling, pletvist hårtab eller arveligt tyndt hår. Vi ved, at du formentlig har mange spørgsmål og overvejelser omkring din situation, og derfor er du altid velkommen hos os til en uforpligtende snak. Sammen finder vi frem til den løsning, der passer til dig.

De mest almindelige årsager til hårtab er:

Hårtab efter kemoterapi »

Alopeci (skaldethed) »

Arveligt hårtab »

Vigtigt: Hvis du er bekymret for dit hårtab og taber mere hår end normalt, skal du kontakte din praktiserende læge, som kan vurdere, om du har behov for lægelig behandling.

Til toppen

 

VI STØTTER: