Arveligt hårtab

Den mest almindelige årsag til hårtab eller tyndt hår er arvelighed. Hvis en af dine forældre har lidt af hårtab, er det meget sandsynligt, at du har arvet disse gener. Androgen alopeci (også kaldet mandligt hårtab) er den primære årsag til arveligt hårtab – lidelsen rammer omkring 40% af alle mænd i 40-års alderen og 50% af alle mænd i 50-års alderen. Hos nogle mænd kan hårtabet starte så tidligt som i 20-års alderen. 25% af alle kvinder bliver ramt af androgen alopeci på et tidspunkt i livet.

Det antages, at mænd rammes oftere end kvinder, fordi mange mænd har en øget overfølsomhed over for dihydrotestosteron (DHT). DHT bevirker, at hårsækkene i hovedbunden krymper, og at håret bliver tyndere, hvorved det nemmere kan falde af.

Mænds hårtab er typisk karakteriseret ved, at håret på issen og tindingerne falder af. I modsætning til mænds hårtab er kvinders hårtab ofte karakteriseret af en mere generel og diffus udtynding af håret på toppen af issen. Udtyndingen af håret sker typisk ved overgangsalderen, men i nogle tilfælde også tidligere.

Ved arveligt hårtab eller tyndt hår anbefaler vi en toupée. En toupé påføres over de berørte områder og supplerer dermed dit eget hår. Læs mere om vores toupéer »

Vigtigt: Hvis du er bekymret for dit hårtab og taber mere hår end normalt, skal du kontakte din praktiserende læge, som kan vurdere, om du har behov for lægelig behandling.

Til toppen

 

VI STØTTER: